Traktaties en feestjes

Een verjaardag betekent feest en bij zo’n verjaardag komt vaak een traktatie kijken. Maar een kind van één jaar is nog te jong om dit te beseffen. We vragen daarom ouders om bij de eerste verjaardag van hun kind (nog) niet te trakteren. Hiermee beperken we het aantal traktaties op de groep. Uiteraard vieren wij wel een feestje en zorgen wij voor iets lekkers, zoals een koekje of een soepstengel, bij het feestje.

Vanaf de tweede verjaardag mag wel worden getrakteerd. Dit mag een kleinere, gezondere traktatie zijn. Bij een wat minder gezondere traktatie vragen wij u de hoeveelheid te beperken. Mocht u toch kiezen voor een grotere traktatie, dan zullen wij een deel hiervan tijdens het feestje opeten en het andere deel mogen de kinderen mee naar huis nemen. Hier treft u een overzicht van voorbeelden van traktaties.

Bij speciale gelegenheden, zoals een feestweek, bieden wij incidenteel andere snoepjes of snacks aan. Wij proberen de hoeveelheid suiker, zout en verzadigd vet die de kinderen dan binnenkrijgen voor zover mogelijk te beperken.