Rondleiding en kennismakingsgesprek

Een kennismaking met de eigenaresse en het team vindt plaats tijdens de rondleiding in ons kinderdagverblijf met aansluitend een gesprek. Vaak is dit voor as. ouders een eerste kennismaking met de wereld van de Kinderopvang! Wat gebeurt er zoal op een kinderdagverblijf? Waar moet je op letten bij een rondleiding? Hoeveel pedagogisch medewerksters werken er op één groep? Allemaal vragen waar u heel graag antwoord op wil hebben. Tijdens de rondleiding kunt u dit vragen en het kinderdagverblijf zelf verder bekijken, de sfeer proeven en ontdekken hoe wij kijken naar kinderen.  U kunt zien hoe er gewerkt wordt, hoe kinderen spelen en ervaren hoe welkom u bent.

Een eerste indruk is vaak de juiste. Het is van belang dat u tijdens de rondleiding een goed gevoel over de opvang krijgt en dat u na de rondleiding durft te zeggen ”op deze plaats laat ik met een goed gevoel mijn kind(eren)achter”. Door jarenlange ervaring in de kinderopvang durven wij met trots te zeggen, “Uw kind is bij ons in goede handen”.

Tijdens dit kennismakingsgesprek komen formele afspraken aan de orde en wordt gevraagd of alles betreffende de opvang van een baby, dreumes of peuter voor u duidelijk is. Zoals eerder vermeld, worden ook uw eventuele vragen beantwoord. Het zou fijn zijn als u ons informeert na de geboorte van de baby door middel van het sturen van een geboortekaartje. Deze hangen wij dan (met toestemming) op ons bord in de entree bij de groepen Pippi & Witje en Nielson of in de entree van Langkous.  Wij willen u namens de Villa graag feliciteren met de geboorte door middel van een kaartje. Deze versturen wij per post naar u.