Rondleiding en kennismakingsgesprek


Een rondleiding met de eigenaresse en een kennismaking met het team vindt plaats tijdens een vooraf gemaakte afspraak. Aansluitend vindt er een gesprek plaats zodat er ruimte is om vragen te stellen. Tevens worden de beschikbare dagen besproken. Vaak is het voor aanstaande ouders een eerste kennismaking met de wereld van de kinderopvang! Wat gebeurt er zoal binnen een kinderdagverblijf? Waar moet op gelet worden bij een rondleiding en hoeveel pedagogisch medewerksters werken er binnen één groep? Allemaal vragen waar ouders heel graag antwoord op willen hebben.

Tijdens de rondleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen, de sfeer te proeven en te kijken hoe kinderen spelen binnen de groepen en hoe welkom nieuwe ouders zijn.
Een eerste indruk is vaak de juiste. Het is van belang dat ouders tijdens de rondleiding een goed gevoel over de opvang krijgen. Ouders moeten na de rondleiding durven te zeggen ”op deze plaats durven wij met een goed gevoel ons kind(eren)achter te laten".

Door jarenlange ervaring in de kinderopvang kunnen wij met trots zeggen,
“Uw kind is bij ons in goede handen”.

Spelen, genieten en ontwikkelen staan bij ons hoog in het vaandel

Tijdens een koffie of theemoment in onze ontvangstruimte is er gelegenheid om in alle rust met elkaar het een en ander te bespreken wat betreft de aanvraag. Is er plaats wel voor de baby, dreumes of peuter, of is er een wachtlijst? In vele gevallen is de gevraagde dag(en) voor het kennismakingsgesprek al aan de orde geweest en zal het er op dat moment alleen om gaan of de keuze voor Kinderdagverblijf Villa Kakelbont wordt gemaakt. Mochten er bij de ouders nog geen precieze dagen bekend zijn, dan wordt achteraf besproken en gekeken of er plaats is. Als op dat moment de aanvraag kindplaats door kan gaan, wordt de volgorde van aanmelden tot aan plaatsen verder doorgesproken.
Als de plaatsing conform aanvraag is geregeld, kunnen (as.)ouders met een gerust gevoel verder genieten van de zwangerschap of uitkijken naar een snelle plaatsing van hun kind(eren).

Welkom Bij de Villa!