Accommodatie

Ons kinderdagverblijf biedt volop speelgelegenheid, zowel binnen als buiten.
Meer informatie over het buitenterrein kunt u hier vinden.
Op de begane grond bevinden zich drie speelruimtes voor de kinderen.

Groep Nielson

In de baby/dreumesgroep Nielson kan naar hartenlust gespeeld worden. Baby’s kunnen heerlijk vertoeven in onze verhoogde boxen of kunnen fijn schommelen in één van onze hangmatten. Dreumesen worden begeleid en gestimuleerd in het individuele spel of gezamenlijke activiteit, op deze manier kunnen kinderen vertrouwd raken met een variatie aan speelgoed.

Groep Pippi en Witje

Groep Pippi is de groep waar kinderen in de leeftijd tussen ongeveer het 2e en 3e jaar spelen. Deze groep is verbonden met groep Witje door middel van een deur, waar de kinderen spelen totdat ze 4 jaar worden en naar de Basisschool gaan. Ook hier kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Groep Witje is al wat meer gericht op de wat oudere kinderen wat betreft spelmateriaal. Deze ruimte leent zich ook al veel meer voor VVE-activiteiten.

Groep Langkous

Langkous is onze verticale groep waar maximaal 16 kinderen opgevangen worden in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. De kinderen verblijven in onderstaande groep op de eerste verdieping van ons pand.

Het Eiland

Als het weer het eens een keer niet toelaat om buiten te spelen, kan er in onze binnenspeelruimte Het Eiland, heerlijk worden gespeeld. De binnenspeelruimte is een ruimte waar heerlijk gespeeld kan worden, van klimmen en klauteren, dansen en swingen tot heus toneelspel op ons podium.

Slapen

Op de eerste verdieping zijn er 6 slaapkamers. Twee slaapkamers, beide zoals op onderstaande foto, zijn voor de kinderen van Nielson.
Twee slaapkamers zijn bestemd voor de kinderen van Pippi en Witje.
Daarnaast zijn er nog 2 slaapkamers waar de kinderen van Langkous lekker kunnen slapen.

Pauze of een gesprek

Ook aan onze medewerkers is gedacht. In hun pauze kunnen ze gebruik maken van een mooie pauzeruimte.
Deze ruimte wordt ook gebruikt voor gesprekken met ouders.

Buitenterrein

Ons kinderdagverblijf biedt volop speelgelegenheid, zowel binnen als buiten.
Meer informatie over het buitenterrein kunt u hier vinden.

Parkeerplaats

De parkeerplaats bevindt zich op eigen terrein naast de ingang van het kinderdagverblijf. Er is voldoende ruimte om uw kind op een veilige manier in en uit de auto naar het kinderdagverblijf te laten lopen.

Airconditioning

Sinds december 2017 is ook op de begane grond airco ingebouwd in de babygroep en peutergroep. Dit is een meerwaarde voor de Villa zowel in de zomermaanden, maar vooral ook in de wintermaanden. Met zomerse temperaturen is het prettig voor onze kleintjes om in iets lagere temperaturen te kunnen verblijven dan zomerse hoge buiten temperaturen. Voor de peuters onder ons is het prettig om op bepaalde tijdstippen binnen eventjes op adem te kunnen komen, als de buitentemperatuur te hoog is tussen 12.00 uur en 15.00 uur.
Wat betreft de winter kan de lucht binnen optimaal verbeterd worden door het gebruik van de airco inclusief ventilatiesysteem. Vaak kunnen de ramen niet opengezet worden door extreme winterkou.
Op deze manier kan er altijd in alle jaargetijden heerlijk gespeeld worden en door de leidsters gewerkt worden.
In groep Langkous is er ook airco aanwezig, daarnaast dient hier het systeem ook als ventilatiesysteem waarbij verse lucht wordt aangevoerd. Hier is namelijk geen directe aanvoer van verse lucht omdat er geen ramen opengezet kan worden.

​​