Accommodatie

Ons kinderdagverblijf biedt volop speelgelegenheid, zowel binnen als buiten.
Meer informatie over het buitenterrein kunt u hier vinden.
Op de begane grond bevinden zich drie speelruimtes voor de kinderen.

Een kleine impressie van de groepen vindt u hieronder.

Informatie over het dagritme van de groepen kunt u hier lezen.

Groep Nielson

In de baby/dreumesgroep Nielson kan naar hartenlust gespeeld worden. Per dag verblijven hier maximaal 14 kinderen in de leeftijd van 0 tot ongeveer 2 jaar. Baby’s kunnen heerlijk vertoeven in onze verhoogde boxen of kunnen fijn schommelen in één van onze hangwiegen. Dreumesen worden begeleid en gestimuleerd in het individuele spel of gezamenlijke activiteit, op deze manier kunnen kinderen vertrouwd raken met een variatie aan speelgoed.

Groep Pippi en Witje

In deze 2 ruimtes verblijven per dag maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 2 tot 3 jaar (8 in iedere ruimte). Groep Pippi is de groep waar kinderen in de leeftijd tussen ongeveer het 2e en 3e jaar spelen. Deze groep is verbonden met groep Witje door middel van een deur, waar de kinderen spelen totdat ze 4 jaar worden en naar de Basisschool gaan. Ook hier kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Groep Witje is al wat meer gericht op de wat oudere kinderen wat betreft spelmateriaal. Deze ruimte leent zich ook al veel meer voor vroegschoolse activiteiten. De leeftijdsverdeling is niet zo strikt als hiervoor beschreven. Indien een jonger kind wat meer uitdaging nodig heeft, kan ervoor gekozen worden hem of haar aan te laten sluiten bij de 3+ kinderen. Ook kan het omgekeerd gebeuren. Als een kind een wat moeilijkere periode doormaakt en niet zo goed aansluiting weet te vinden bij de 3+ kinderen dan kan ervoor gekozen worden dit kind nog even of in ieder geval op bepaalde momenten aan te laten sluiten bij de 2 tot 3 jarigen.

Groep Langkous

Langkous is onze verticale groep waar maximaal 16 kinderen opgevangen worden in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. De kinderen verblijven in onderstaande groep op de eerste verdieping van ons pand.

Het Eiland

Als het weer het eens niet toelaat om buiten te spelen, of er is ruimte nodig om een bepaalde activiteit uit te kunnen voeren, dan kan dit in onze binnenspeelruimte Het Eiland. De binnenspeelruimte is een ruimte waar heerlijk gespeeld kan worden, van klimmen en klauteren, dansen en swingen tot heus toneelspel op ons podium.

Slapen

Op de eerste verdieping zijn er 6 slaapkamers. Twee slaapkamers, beide zoals op onderstaande foto, zijn voor de kinderen van Nielson.
Twee slaapkamers zijn bestemd voor de kinderen van Pippi en Witje.


Daarnaast zijn er nog 2 slaapkamers waar de kinderen van Langkous lekker kunnen slapen en een heerlijke hangwieg in een rustige hoek in de groepsruimte. 

Pauze of een gesprek

Ook aan onze medewerkers is gedacht. In hun pauze kunnen ze gebruik maken van een mooie pauzeruimte.
Deze ruimte wordt ook gebruikt voor gesprekken met ouders.

Buitenterrein

Ons kinderdagverblijf biedt volop speelgelegenheid, zowel binnen als buiten.
Meer informatie over het buitenterrein kunt u hier vinden.

Parkeerplaats

De parkeerplaats bevindt zich op eigen terrein naast de ingang van het kinderdagverblijf. Er is voldoende ruimte om uw kind op een veilige manier in en uit de auto naar het kinderdagverblijf te laten lopen.

Airconditioning

Sinds december 2017 is ook op de begane grond airco ingebouwd in de babygroep en peutergroep. Dit is een meerwaarde voor de Villa zowel in de zomermaanden, maar vooral ook in de wintermaanden. Met zomerse temperaturen is het prettig voor onze kleintjes om in iets lagere temperaturen te kunnen verblijven dan in de warmte die ontstaat door de hoge buitentemperaturen. Voor de peuters onder ons is het prettig om op bepaalde tijdstippen binnen eventjes op adem te kunnen komen, als de buitentemperatuur te hoog is tussen 12.00 uur en 15.00 uur.

Wat betreft de winter kan de lucht binnen optimaal verbeterd worden door het gebruik van de airco inclusief ventilatiesysteem. Vaak kunnen de ramen niet opengezet worden door (extreme) winterkou.
Op deze manier kan er altijd in alle jaargetijden heerlijk gespeeld worden en door de PM'ers gewerkt worden.
In groep Langkous is er ook airco aanwezig. Deze voert koele lucht aan op warme dagen, zodat de kinderen heerlijk kunnen spelen zonder last te hebben van de warmte van buiten. Daarnaast kan het systeem worden gebruikt om de groepsruimte te ventileren gedurende het hele jaar.