Eten

Baby:

In samenspraak met u spreken wij af wanneer uw baby slaapt, drinkt en het fruithapje krijgt.Indien uw kind speciale voeding nodig heeft, verzoeken wij u dit aan te geven tijdens de intake, zodat wij hiervan goed op de hoogte zijn.

Voor kinderen tot ongeveer 1 jaar dient u zelf de babyvoeding (fles en fruithapje) mee te brengen. Vers fruit zal hier alleen worden gegeven als hier thuis al mee gestart is. In het kader van de hygiƫne verzoeken wij u voor de flesvoeding alleen de poeder mee te geven en de melk niet vooraf thuis te bereiden. Dit is ook een landelijke richtlijn van de GGD.

Het is mogelijk dat u afgekolfde borstvoeding meegeeft of bij ons borstvoeding komt geven in een aparte ruimte.

Wanneer uw kind al een stukje appel kan eten en gewone melk drinkt hoeft u de voeding niet meer van thuis mee te geven.

Aan tafel krijgen de kinderen vanaf ca. 1 jaar allemaal hetzelfde fruit, dezelfde bruine boterham en een beker melk, water of sap en aan het einde van de dag (drink)yoghurt.

Een eventuele groentehap (op uw verzoek) wordt tot 16:00 uur gegeven.

Dreumes/peuter

Als er stukjes fruit kunnen worden gegeven, dan gaat uw zoon of dochter mee in het ritme van de groep. Aan tafel krijgen de kinderen allemaal hetzelfde fruit, dezelfde bruine boterham en een beker melk, water of sap. De kinderen krijgen altijd eerst zuivel/ water aangereikt en daarna de boterham met in eerste instantie plakjes kaas, boterhamworst of stroop. Daarna mag een kindje, als het dat al kan, zelf kiezen wat het op de boterham wil. Wij hebben vers brood en fruit.