Lekker rennen en bewegen ook als het weer even niet meezit

In principe zijn wij van mening dat ook als het een beetje regent, kinderen lekker naar buiten moeten kunnen. Toch zijn er situaties waarbij het niet erg lang kan. U kunt hierbij denken aan erg koude dagen, waarbij lang buiten zijn pijn gaat doen aan de handen en de gezichten van de kinderen, maar ook als het heel hard waait en regent is buitenspelen niet fijn.

Villa kakelbont heeft een binnenspeelruimte waar groepen kinderen lekker hun energie kwijt kunnen. Wij noemen dit het Eiland. Er kan met kussens een speelparcours neergelegd worden, waar volop op gesprongen, geklommen en geklauterd kan worden. Er is ruimte voor toneel, zang, dans en allerlei activiteiten waar de kinderen zich lekker mee uit kunnen leven.

Er kan ook gebruik gemaakt worden van deze ruimte als een pedagogisch medewerkster een grotere eventueel vroegschoolse activiteit wil ondernemen, waar meer ruimte voor nodig is. Door in kleine groepjes te werken, hebben ons medewerksters tijd en ruimte om hier met extra aandacht de kinderen in te begeleiden en stimuleren.