Lekker rennen en bewegen ook als het weer even niet meezit

In principe zijn wij van mening dat ook als het een beetje regent, kinderen lekker naar buiten moeten kunnen. Toch zijn er situaties waarbij het niet erg lang kan. U kunt hierbij denken aan erg koude dagen, waarbij lang buiten zijn pijn gaat doen aan de handen en de gezichten van de kinderen, maar ook als het heel hard waait en regent is buitenspelen niet fijn.

Villa kakelbont heeft een binnenspeelruimte waar groepen kinderen lekker hun energie kwijt kunnen. Wij noemen dit het Eiland. Er kan met kussens een speelparcours neergelegd worden, waar volop op gesprongen, geklommen en geklauterd kan worden. Er is ruimte voor toneel, zang, dans en allerlei activiteiten waar de kinderen zich lekker mee uit kunnen leven.

Er kan ook gebruik gemaakt worden van deze ruimte als een pedagogisch medewerkster een grotere eventueel vroegschoolse activiteit wil ondernemen, waar meer ruimte voor nodig is. Door in kleine groepjes te werken, hebben ons medewerksters tijd en ruimte om hier met extra aandacht de kinderen in te begeleiden en stimuleren. 

We richten deze ruimte tevens in als thema-ruimte. Hier kunnen de kinderen meedoen aan activiteiten die samengaan met het thema van dat moment. Zo is er in de herfst een tafel waarop bijvoorbeeld eikeltjes, blaadjes en dennenappels te vinden zijn. Kinderen mogen hieraan voelen, ruiken en natuurlijk de vormen en kleuren bekijken. 

In de maand december is de ruimte ingericht om Sinterklaas en Kerst in te vieren. Denk hierbij aan een pietenparcours, waarbij de kinderen kunnen klimmen, klauteren, springen en kruipen over een parcours dat klaar is gezet. Als kers op de taart ontvangen de kinderen als ze het parcours hebben afgelegd een pietendiploma. Ook kan hier gedanst worden op sinterklaasmuziek. Met Kerst wordt hier bijvoorbeeld het kerstspel gespeeld, waarbij de kinderen een rol mogen spelen in het kerstverhaal. 

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Gallery.cshtml)