Intakegesprek

Villa Kakelbont neemt ongeveer een maand voor de plaatsing van uw kind contact met u op. Er wordt een afspraak gepland voor een intakegesprek één of twee weken voor de plaatsing van uw kind. Deze afspraak wordt gepland op een dag dat de aangewezen mentor van uw zoon of dochter aanwezig is. Na het bepalen van een geschikte datum ontvangt u een bevestigingsmail met de datum en het tijdstip en de benodigdheden voor het gesprek.

Tijdens dit gesprek is de mentor van de groep en eigenaresse aanwezig om alle belangrijke zaken over de plaatsing van uw kind door te nemen. De vaste voedingstijden, de slaaptijden, belangrijke gewoontes en belangrijke telefoonnummers.

Op deze manier krijgt de pedagogisch medewerkster inzicht op het eet- en slaapritme van uw kind, hoe zij uw kind kan geruststellen en wat uw kind fijn vindt. Dit alles wordt genoteerd op een lijst zodat alle pedagogisch medewerksters van de groep op de hoogte zijn van de gemaakte afspraken.

Dit gesprek is zeker ook bedoeld om een vertrouwensrelatie op te bouwen tussen u en de pedagogisch medewerksters. Beide ouders zijn bij dit gesprek van harte welkom. Na het gesprek wordt nogmaals de groep bezocht om kennis te maken met de overige pedagogisch medewerksters en kunt u nog beter vertrouwd raken met de groepsruimte waar uw zoon of dochter zal gaan spelen.

NB. In verband met de Corona-maatregelen wordt het intakegesprek telefonisch gevoerd. Hoe wij gesprekken voeren in deze nog steeds bijzondere periode, leest u in ons coronabeleid-werkwijze vanaf november 2021. Dit kunt u hier terugvinden.