"onze achtertuin"

Villa Kakelbont is gelegen naast het terrein van het voormalige Land van Ooit, De Poort van Heusden/ Park Steenenburg. Een mooiere achtertuin kunnen wij ons niet wensen. Het is een mooi wandelgebied waar wij als Kinderdagverblijf zoveel mogelijk gebruik van maken. Samen met de kinderen gaan we hier wandelen. De oudste kinderen voorzien van een overall, fleecevestje en laarsjes (aanwezig binnen de Villa) zelf wandelend aan een wandelkoort; De jongsten in de kiddybus.

Er zijn binnen de Poort van Heusden/ Park Steenenburg verschillende grasvelden waar de kinderen even lekker kunnen rennen of met een bal kunnen spelen.

Al wandelend kunnen de kinderen de veranderingen in de natuur bij het wisselen van de seizoenen ervaren. Wat gebeurt er in de lente en in de herfst met de blaadjes aan de bomen, de bloemen, etc. wat gebeurt er in de zomer met het gras als het een aantal dagen heel warm is? Wat ruik je allemaal in het bos? Kunnen we paddenstoelen vinden? Zijn er beestjes te vinden? Et cetera.

Na de wandeling zullen de kinderen gecontroleerd worden op teken.

Met de bouw van Park Steenenburg, is het gebied waarin we wandelen beperkt. Er wordt alleen gewandeld in het gebied waar geen bouwwerkzaamheden plaatsvinden en waar het veilig is om te wandelen en spelen.